Zwangerschapscursus Liefdevolle Verwachting

Toen ik zelf zwanger was, werd in overrompeld met informatie en goedbedoelde adviezen. Ook de eerste maanden na mijn bevalling leek het alsof iedereen zijn tips met me wilde delen. Heel leuk allemaal, maar daardoor zag ik al snel door het bos de bomen niet meer.

Om te vermijden dat jij ook binnenkort niet meer weet wat feiten zijn en wat fictie is, geef ik sinds het najaar van 2019 de zwangerschapscursus van de Liefdevolle Verwachting.

Wat is Liefdevolle Verwachting?

Liefdevolle Verwachting is een reeks infomomenten voor zwangere dames en hun partner, waarin jullie samen alles leren over wat je mag verwachten van de eerste twee jaar met een baby in huis.

Ik reik je allerlei wetenschappelijk bewezen info aan en leg onderlinge verbanden. Zo leren jullie wat je kindje doet en waarom en kunnen jullie samen geïnformeerde opvoedkeuzes maken.

Wat heeft een baby eigenlijk écht nodig? En wat verwacht een baby van het leven buiten de buik? Welk beeld heb jij van het ouderschap en is dit gelijk aan de behoeftes die je baby heeft? Er wordt je niet gezegd wat je moet doen, je krijgt enkel informatie, het vertrouwen en handvatten waarmee jullie zelf de opvoedkeuzes kunnen maken die aansluiten bij jouw situatie.

Dit alles is bekeken vanuit het natuurlijke gedrag en behoeften van je baby en het jonge kind. Maar ook gaan we kijken naar de verwachtingen en behoeften van de aanstaande ouders.

Na afloop van de cursus weet je…

… waarom het zo belangrijk is om te reageren op de signalen van je kindje.
… welke signalen dit zijn en hoe je hierop kunt reageren.
… hoe de ontwikkeling van je baby verloopt.
… hoe jij deze ontwikkeling optimaal kunt ondersteunen.
… dat het belangrijk is om te (blijven) communiceren met je partner en hoe je dit doet.
… dat je niet de enige bent, en er niet alleen voorstaat!

Je leert over…

… hechting
… huilen
… slapen
… (borst-, fles- en bij-) voeding
… partnerrelatie
… babyproducten en veiligheid
… fysieke en mentale ontwikkeling
… sociaal netwerk
… ergonomisch dragen

Groepscursussen of individueel

De cursus Liefdevolle Verwachting wordt gegeven in kleine groepjes. Zo leer je nieuwe ouders kennen en ontstaan er tijdens de cursus mooie gesprekken over de onderwerpen en de ervaringen die andere aanstaande ouders hebben.

Daarnaast is er genoeg ruimte om te praten met elkaar. Over hoe je tegen de onderwerpen aankijkt, wat je verwachting is, of misschien zelfs je ervaring en we zullen samen bouwen aan het sociale netwerk.  Het doel is niet om op te leggen hoe je het “moet” aanpakken, maar wel om je als jonge ouders handvatten mee te geven in de eerste twee jaar na de geboorte. Je gaat samen het jonge kind leren begrijpen en hoe in te spelen op de behoeften die het heeft. Enkel wanneer je begrijpt hoe de hechting verloopt en wat de behoeften zijn van een baby, kun je de voor jullie juiste keuzes maken.

Een grote meerwaarde van het volgen van de cursus Liefdevolle verwachting is het persoonlijke contact. Je hebt alle ruimte om vragen te stellen en te sparren over de onderwerpen. Ook leer je nieuwe mensen kennen.

Is een cursus in groep niet waar jij naar zoekt? Of heb je specifieke wensen voor de inhoud van de cursus? Neem dan zeker contact op om een cursus op maat te vormen. Zo is het ook mogelijk om de cursus individueel te volgen.

Voor wie is de cursus?

Liefdevolle Verwachting is voor alle aanstaande ouders. Niet alleen voor ouders die hun eerste baby verwachten! Ook zeker wanneer je al ouder bent, is “Liefdevolle verwachting” absoluut een aanrader. Veel ouders ervaring veel (h)erkenning en veelal ook bevestiging van hun gevoelens en ervaringen bij hun eerdere kind(eren).

Aarzel je nog of de cursus iets voor jullie is? Neem vooral contact op! Ik kijk graag met jullie of de cursus voldoende aansluit bij jullie wensen en waar mogelijkheden liggen tot aanpassing.

Wat krijg je?

  • Deelname aan de bijeenkomsten van “Liefdevolle verwachting” waarbij uiteraard ook de partner van harte welkom is.
  • Een terugkom moment na een aantal maanden, mét je baby! Zo kunnen we ervaringen delen en vragen stellen nu het wonder gearriveerd is.
  • Kleine groepen, waardoor er aandacht kan zijn voor ieders ervaringen en verhalen
  • Vanuit Liefdevolle verwachting verschijnen er met regelmaat blogs waarvan de inhoud aansluit op de onderwerpen uit de cursus. Bijvoorbeeld het huidige seizoen, nieuwe ontwikkelingen of informatieve stukken.
  • Informatie die gebaseerd is op literatuur.
  • Een besloten Facebookgroep waar je contact kunt houden met elkaar, en je laagdrempelig je vragen kan stellen en ervaringen delen met elkaar en met mij
  • Een Facebookpagina waarop nieuws, artikelen, leuke nieuwtjes of soms grappige plaatjes worden gedeeld. 
  • Up to date kennis, ik hou relevante literatuur in het oog.

Prijs

175€ per koppels voor de groepscursus
250€ per koppel voor een individuele cursus
Deze prijs omvat de vier contactmomenten en het terugkommoment.

Locaties en data

Reeks maart 2020 – Aalter:
– woensdagavond 4 maart 2020
– woensdagavond 11 maart 2020
– woensdagavond 18 maart 2020
– woensdagavond 25 maart 2020
Telkens van 19u30 tot 21u
Deze reeks gaat door in de fotostudio van Kaat Bonte, Venecolaan 56B/2, 9880 Aalter.

Inschrijven of vragen?

Stuur een mailtje naar hallo@draagconsulentesofie.be of bel naar 0479708962. Hopelijk tot binnenkort!