Welke draagzak is de beste?

Welke draagzak is de beste? Dit is waarschijnlijk één van de meest gestelde vragen binnen de draagwereld. Maar het antwoord daarop is niet zo eenvoudig.

Elk lichaam is anders

Omdat elke lichaam anders is, is het antwoord op deze vraag voor iedereen verschillend. De ene is wat langer dan de andere, sommigen hebben meer rondingen, andere mensen hebben misschien lichamelijke klachten… Daarom is draagzakken grondig passen net zo belangrijk als een paar schoenen passen.

Broekmaat van je kindje

Uiteraard is ook de maat van je kindje van belang. Voor een pasgeboren baby zal je bijvoorbeeld een andere draagzak nodig hebben dan voor een kleuter van 3 of 4 jaar.

Persoonlijke voorkeur

Sommige mama’s of papa’s dragen het liefste met een mei tai, terwijl anderen graag met een zogenaamde full buckle dragen. De ene wilt de schouderbanden graag zoals bij een rugzak dragen, terwijl een andere persoon de schouderbanden graag kruist op de rug.

Pasconsult

Als je online gaat zoeken zal je al heel snel het bos door de bomen niet meer zien. Daarom raden wij iedereen die op zoek is naar een draagzak aan om verschillende modellen uitgebreid te passen. Tijdens een pasconsult passen we heel wat draagzakken om uit te zoeken wat het beste past bij jou en je kindje. Een pasconsult duurt ongeveer een uurtje en kost 40€.

Huren!

Als je tijdens de pasconsult een draagzak gekozen hebt, wil je deze waarschijnlijk wat vaker testen alvorens er eentje aan te kopen. Ook dat kan bij ons! Je kan al een draagzak huren vanaf 7,70€ per week. De waarborg van 75€ krijg je nadien terug.

Je kan hier een pasconsult aanvragen, of kijk eens in onze webshop om een draagzak te reserveren als je al weet welke je graag wilt proberen.